På søndag tager Wolt imod Herning. Men tager Herning imod Wolt? 

Fra på søndag kan det være muligt at spotte Wolts blå farver i Hernings bybillede. Foto: Wolt Danmark
I Herning kan du fra d. 15. marts købe takeaway gennem leveringstjenesten Wolt. 32 af Hernings butikker og restauranter har allerede aftale om samarbejde. Wolts kommunikationschef er positiv, selvom han regner med, at herningenserne lige skal vænne sig til det nye tilbud. 

Leveringudbyderen Wolt starter på søndag op i Herning. Ifølge Wolts kommunikationschef Mikkel Tofte Jørgensenmangler Herning et tilbud, der kan levere et stort udbud af varer indenfor en kort tidsramme.  

”De restauranter og butikker, der er i Herning, oplever, at kunder efterspørger levering,” fortæller han.  

Pernille Korsholm Odgaard er familiemor fra Herning. Hun er ikke sikker på, hvordan Herning kommer til at tage imod Wolt.  

”De fleste, der bor her, har bil, så jeg tror, at mange er vant til bare at hente selv,” fortæller hun. 

Af samme grund ved hun heller ikke, om hun selv kommer til at bruge Wolt.  

Wolts kommunikationschef, Mikkel Tofte Jørgensen, forstår godt skepsissen.  

”Det, vi er blevet vidne til gennem de senere år, er jo også, at folk får mere og mere fokus på, hvad der egentlig er kvalitetstid,” siger han.  

Og Mikkel Tofte Jørgensen mener, at det tidsbesparende element er årsagen til, at Wolt stadig kan fungere i byer som Herning, hvor flere har bil. Han forudser dog, at herningenserne lige skal vænne sig til det nye koncept. 

Mille Byskov, der er tjener på Cafe Fry, er meget begejstret over, at Wolt kommer til Herning.  

”Jeg har boet i Aarhus, hvor jeg har brugt det meget. Så jeg kommer helt sikker til at bruge det nu igen”, siger hun.  

Mille Byskov kan desuden fortælle, at Cafe Fry er en af de restauranter, Wolt kommer til at levere fra. Cafeen bruger i forvejen Just Eat som leveringsudbyder, og det    kommer de til at fortsætte med. 

Leveringsfirmaerne Just Eat og Foodora har længe være førende, når det kommer til at levere takeaway til herningenserne. Men ifølge Mikkel Tofte Jørgensen skiller Wolt sig ud i forhold til sine konkurrenter.  

”Vores app er ret nem at betjene,” siger han og fortæller, at Wolt-appens brugere generelt er ret positive overfor appens brugervenlighed og ikke mindst kundeservice. 

”Der er andre typer af apps og tjenester, som lige tager lidt tid at vænne sig til,” fortæller Mikkel Tofte Jørgensen om Wolts konkurrerende leveringsfirmaer. 

Desuden er det ikke kun mad, der kan købes gennem Wolt. Modsat andre leveringsfirmaer leverer Wolt nemlig også andre varer såsom dagligvarer eller blomster.  

”Vi stræber mod at skabe det, vi kalder et stormagasin i lommen,” fortæller Mikkel Tofte Jørgensen.  

Mille Byskov, fra Cafe Fry, er enig i, at Wolt kan noget andet end de andre leveringstjenester. ”De leverer også fra kiosker” siger hun smilende.