Målet er stadig klart trods nedrykning: Vi er på rette vej og kommer tilbage igen 

HC Midtjylland kan nu ikke nå at sikre sig overlevelse fra Herreligaen. Foto HC Midtjylland
Med blot tre point i 22 kampe i denne sæson er det en kendsgerning, at HC Midtjylland ikke bliver at finde i den bedste mandlige håndboldrække i næste sæson, men det er ikke noget, der skaber uro i kulissen. 

Efter et nederlag på 28-27 til Ribe-Esbjerg blev det torsdag den 2. marts bekræftet, at HC Midtjylland rykker ud af Danmarks bedste håndboldrække, selvom der stadig er fire kampe tilbage i sæsonen. 

Afstanden op til stregen er for stor til, at det nu er matematisk muligt at sikre sig endnu en sæson, og derfor bliver holdet fra Herning at finde i 1. division, når den nye sæson løber af stablen til september. 

“Vi vidste godt, det ville blive svært at komme op i en håndboldliga, som nok er verdens bedste.” 

Sådan lyder det fra direktør i HC Midtjylland, Peter Andersen, der fortsætter: 

“Vi var derfor også forberedt på, at risikoen for at rykke ned igen var stor, for der skal virkelig meget til, før man kan bide sig fast i ligaen.” 

En udvikling for klubben 

På trods af nedrykningen ses der dog stadig lyst på fremtiden. Talentudvikling og ungdom er et spring-bræt for klubbens videre færd og fremtidige succes, og denne sæsons udfordringer vurderes at have en positiv indflydelse på truppen: 

“Det er klart, at det er et skridt lige tilbage i første omgang, men vi ser det som en udvikling i klubben. Vi tror på, at vi i den kommende sæson har et hold, der på papiret er stærkere, end det vi har haft i denne sæson i ligaen,” siger Peter Andersen. 

Visionen er at være blandt topklubberne i ligaen, og ifølge direktøren kommer nedrykningen ikke til at have nogen indflydelse på klubbens målsætning, som er at kunne spille sig i slutspillet i Boxen i Herning mod nogle af landets bedste håndboldhold. 

Målet er klart 

For at sikre sig overlevelse krævede det, at de sidste fem kampe skulle vindes, og spørger man den rutinerede venstrefløj, Kasper Kvist, var det en for stor opgave. 

“Det var også en mission impossible på en eller anden måde. Så man kan sige, vi allerede havde fået rykket plasteret af, men det gør det selvfølgelig ikke mindre skuffende.” 

Målet er dog klart, og Kasper Kvist mener da også, at en direkte retur bestemt ligger i kortene for midtjyderne: 

– Vi forventer da i hvert fald at være blandt toppen, og jeg forventer også, at vi er i en god position til at kan rykke op igen, det er målet. Jeg har en helt klar forventning om, at vi skal være med i opryknings-spillet, og det er det, vi vil kæmpe for hver eneste dag. 

HC Midtjylland har fire kampe tilbage i ligaen, inden den står på 1. division i næste sæson. I den anden ende af tabellen fører Aalborg Håndbold an, tæt efterfulgt af GOG og Bjerringbro/Silkeborg.