Hver femte mand ikke har nogen at snakke med – alligevel er der ledige pladser i Hernings selvhjælpstilbud 

Gruppetilbuddet Kom Videre Mand starter op hvert halve år. Foto: Alberte Gry Thomsen
Nye undersøgelser viser, at hver femte mand oplever ikke at have nogen at snakke med om de ting, der er svære. Selvhjælp Hernings gruppeforløb, Kom Videre Mand, er et initiativ, der skal afhjælpe dette. Alligevel er der ikke rift om pladserne. 

En undersøgelse, fortaget af Forum for Mænds Sundhed, viser, at hver femte mand mellem 25 og 39 år sjældent, eller aldrig har nogen at tale fortroligt med. Det går ud over den generelle trivsel og livsglæde. I Herning Kommune starter man samtaletilbuddet, Kom videre mand, op igen. Alligevel strømmer det ikke til med tilmeldinger: 

“Det er meget svingende med deltagelsen. Nogle gange bliver holdene kun halvt fyldt op. Det er ikke sådan, mændene strømmer til,” fortæller Anette Würtz, daglig leder og koordinator for Selvhjælp Herning. 

Hvorfor mændene i Herning ikke benytter sig af tilbuddet, er der ikke et endegyldigt svar på, men Anette Würtz mistænker, at mænd ikke har samme samtalekultur som kvinder, derfor kan de opleve, at det er grænseoverskridende at række ud efter hjælp.  

Hun synes, det er ærgerligt, at tilbuddet ikke bliver benyttet i større grad, for ifølge hende skaber det gode resultater. 

En tidligere deltager fra Kom Videre Mand har på hjemmesiden Selvhjælp Herning udtalt: 

“Jeg havde i lang tid siddet hjemme og været ked af det, så bare det at komme ud, hjalp mig,” lyder det fra Lars Ovesen, der tilføjer, at han via forløbet fik nogle konkrete værktøjer, og forløbet gjorde ham stærkere. 

Næste gruppeforløb starter op tirsdag 11. april, og Anette Würtz håber på, at tilbuddet bliver mere eftertragtet i fremtiden.  

Svend Aage Madsen, formand for Forum for Mænds Sundhed, og Katrine Bloom, projektansvarlig på Forum for Mænds Sundhed er kontaktet, men de har ikke vendt tilbage på henvendelsen.  

Skrevet af Lærke Grønne Nordentoft og Alberte Gry Thomsen