Kommunale besparelser gør medarbejderne på plejecentre i Herning trætte

Herning Kommune overskred budgettet med 33 millioner kroner inden for Sundhed og Ældre-området i 2022. Foto: Tobias Nørgaard Henriksen/Herning Kommune
På plejecentrene i Herning ser man nu følgerne af øget travlhed, fordi der ikke var penge til at ansætte flere. ”Personalet er brugte,” siger chefen for kommunens plejecentre.

Sundhed og Ældre-området i Herning Kommune overskred budgettet med 33 millioner kroner i 2022. For at spare valgte kommunen ikke at ansætte nogen i oktober, november og december. Det ser man nu se effekterne af ude på kommunens plejecentre ifølge Gitte Rasmussen, der er chef for plejecentrene i Herning Kommune. 

 ”Vi havde omkring 30 ledige stillinger i efteråret. Det betød for vores personale, at de skulle løbe stærkere. Og måske skulle de også have en ekstra vagt, fordi vi ikke kunne ansætte nogen,” siger Gitte Rasmussen.  

Plejecentrene har færre ledige stillinger nu, men den ekstra travlhed i slutningen af sidste år spiller stadig ind, mener Gitte Rasmussen. 

”Vi kan mærke, at vores personale er mere trætte. De er brugte efter de tre måneder,” siger Gitte Rasmussen.  

Ansættelsesstoppet viste sig ikke at føre til den forventede besparelse. Det fremgår af dagsordenen for Social- og Sundhedsudvalget den 8. marts 2023. For ikke at overskride budgettet i år har kommunen lavet en handlingsplan for bedre økonomistyring. Det var også på dagsordenen for mødet.