Messecenter Herning er fyldt med hest 

Messen bugner af nysgerrige hesteinteresserede. Foto: Nicklas Zittlau Halvarsson
Dansk Varmblods Hingstekåring er stadig i fuld gang i Herning. Hesteentusiaster flokkes til fra nær og fjern for at se diverse konkurrencer samt Hest og Rytter-messen.   

Hallerne er fyldte i Herning. Hesteentusiaster flokkes i fuld galop om den fælles kærlighed for ridesporten, og det er med både kommercielle og sportslige briller, messen bliver anskuet.  

Messen, der strækker sig fra tirsdag den 7. marts og fem dage frem, er midtpunkt for Hingstekåring 2023. Hestebegivenheden er den største af sin slags i Nordeuropa, og derfor er alle haller i brug.  

Der bliver konkurreret i tre forskellige discipliner, nemlig dressur, spring og kåring af den mest komplette hingst. Kåringen består af forskellige prøver, hvor hesten blandt andet vurderes på sine fysiske egenskaber og udseende. En hingst er en han-hest, der ikke er blevet kastreret.

Herning Tidende har været rundt på messen for at finde ud af, hvad det egentligt drejer sig om.

Udover konkurrencer, så udgør Hest og Rytter-messen også en stor del af Hingstekåring 2023. Omkring 260 udstillere har sat boder op imellem konkurrencehallerne. Messen består primært af rideudstyr, staldinventar og trailer- og transportudstillere.  

Open Danish Farrier Championship 2023 bliver sideløbende med hingstekåringen også afholdt i Messecenter Herning. Det er Danmarksmesterskabet for beslagsmede, der dyster i at lave den bedste hestesko.