Herning Kommune stopper samarbejde med platform for ensomme: Kostede 15 øre om måneden per borger

Herning Kommune opsiger samarbejde med platformen Boblberg, der hjælper borgere med at finde fællesskaber. På trods af et stigende brug af platformen, har kommunen ikke kunnet finde midlerne til samarbejdet.

Beslutningen om at opsige samarbejdet med Boblberg blev taget den 8 februar 2023 af Social og Sundhedsudvalget. Foto: Camilla Fast

En sparerunde i Herning Kommune er skyld i opsigelsen af samarbejdet med platformen Boblberg, der blandt andet bruges af ensomme til at finde fællesskaber. Næsten ni procent af borgerne i kommunen har brugt tilbuddet, og der har over det seneste år været stigning i antallet af brugere. Dog kan kommunen ikke finde midlerne til at fortsætte samarbejdet.

Boblberg samarbejder med mere end 50 kommuner på landsplan. Medstifter af Boblberg Rasmus Stæhr mener derfor, at det er ærgerligt, at Herning Kommune vælger at afbryde samarbejdet.

”Vi takker Herning Kommune for et godt samarbejde og er selvfølgelig kede af, at det desværre ikke var muligt at finde 15 øre pr. borger pr. måned til at kunne fortsætte i Herning Kommune,” siger Rasmus Stæhr.

Ifølge kommunen er prisen for et års abonnement på Boblberg 166.000 kroner i 2023. Det svarer til, at kommunen skal betale 15 øre om måneden per borger.

Ikke en nem beslutning

Opsigelsen af samarbejdet sker, fordi kommunen ikke kan finde midlerne til at beholde samarbejdet, beskriver Mette Guldberg, som er næstformand for Social- og Sundhedsudvalget. Hun fortæller, at beslutningen ikke har været nem, men at har været en nødvendighed.

”Der var ikke nogen, der synes, at det var sjovt at lukke det ned, men vi kunne ikke finde pengene,” siger Mette Guldberg.

Dog mener hun ikke, det kunne undgås med den økonomiske tilstand i kommunen.

”Boblberg var en god idé, men der er bare ikke råd til det,” siger Mette Guldberg

Siden 1. marts 2020 har Herning Kommune samarbejdet med platformen, som på landsplan benyttes af over en halv million borgere. Ifølge kommunens hjemmeside sker dette på baggrund af besparelser i Sundhed og Ældre. Her har Social- og Sundhedsudvalget besluttet at opsige samarbejdet med Boblberg fra 1. marts 2022