Kvinder tager køllen i egen hånd

Trehøje Golfklub er blot én ud af 28 danske golfklubber, som har taget konceptet til sig. Foto: Kvinder & Golf

Trehøje Golfklub har taget Dansk Golf unions kampagne ”Kvinder & Golf” til sig. De mener, der for få kvinder i klubben, og det vil de gerne ændre på. 

Forløbet ”Kvinder & Golf” er et forsøg på at få flere kvinder til at blive i klubberne. I Trehøje Golfklub lavede man sidste år et hold på 20 personer. Kun to faldt fra. 

Det er godt nyt for golfklubberne, som gerne vil have flere kvinder til at blive i klubberne. Der er nemlig kun 30 procent kvinder i de danske golfklubber. Det viser en rapport fra Damvad Analytics. 

Dog kan man endnu ikke sige, om det rent faktisk har ændret på tallet af kvinder, som bliver i klubberne, fortæller Sarah-Cathrine Wandsø, der er udviklingskonsulent i Dansk Golf Union. 

Kate Møller deltog i forløbet sidste år. Hun er fast spiller i klubben. 

Hun oplever, at man nemt kan blive intimideret af mændene på begynderholdet, fordi de har nogle andre kræfter:

”Vi er ikke så vant til at være kønsopdelte, men jeg tror faktisk, at det er godt. Det er bedre end de normale begynderhold, fordi jeg kan spejle mig selv i de andre kvinder,” fortæller hun. 

Det skaber et andet rum

Søren W. Schubert, koordinator for ”Kvinder & Golf” i Trehøje Golfklub, mistænker, at kvinder kan opleve det intimiderende, hvis de starter uden erfaring i en mandsdomineret sport: 

”Det kan måske virke uoverskueligt for kvinderne at starte på et hold uden selv at have golferfaring,” fortæller han. Det betyder, at kvinder oftere falder fra holdet. Men koden er måske knækket med ”Kvinder & Golf”. 

Kvinderne mødes for at spille golf, men de mødes også for at spise mad, drikke vin og snakke sammen. Det er noget af det, der gør forløbet unikt og eftertragtet: 

”Der opstår en anden dynamik ved, at det kun er kvinder. De er lynhurtige til at føle sig som en gruppe,” fortæller Søren W. Schubert. 

Det næste ”Kvinder & Golf” forløb starter mandag den 24. april i Trehøje Golfklub.